Site coolinaria.ro

Drob de miel a la Valentines



Drob de miel a la Valentines

Ingrediente:
  • 1kg carne tocata de miel
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi bine maruntiti
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri praf de curry
  • 50g migdale maruntite
  • 1/2 cana miez de caise, tocate fin
  • 1/4 cana sos Chutney, din comert
  • 3 felii de paine alba
  • 1 1/2 cana lapte
  • 3 oua
Mod de preparare:
1 Se topeste untul intr-o tigaie larga, si se adauga apoi ceapa tocata si usturoiul, care se lasa la foc mediu pana ce se inmoaie usor, cam 3 minute;
2 Se adauga carnea tocata de miel, care se rumeneste binisor, apoi se lasa putin tigaia deoparte, sa se raceasca putin;
3 Se muta compozitia intr-un recipient din inox si se amesteca bine aici si praful de curry, migdalele, caisele si sosul Chutney;
4 Se ia 1 ou din cele 3 si se bate bine in amestecul de carne;
5 Cele 3 felii de paine se inmoaie in lapte si se adauga si painea la amestecul de carne, amestecandu-se bine;
6 Se ia apoi o tava de copt patrata, se unge usor cu ulei si se adauga intreaga compozitie aici;
7 Cele 2 oua ramase se bat in laptele in care s-a inmuiat painea si se toarna acest amestec peste compozitia din tava;
8 Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se da tava la cpot timp de 45 minute minimum sau chiar si 1 ora, daca dureaza mai mult pana ce drobul este bine copt si rumenit usor pe deasupra; se poate proba aceasta cu ajutorul unei scobitori lungi care trebuie sa iasa curata din interiorul drobului;
9 Se serveste cald.


Pofta buna!