Site coolinaria.ro

Choux a la crème



Choux a la crème

Ingrediente:
  • 125 ml de lapte
  • 125ml de apa
  • 80g de unt
  • 150g faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua
  • frisca batuta cu zahar vanilat si intaritor
  • crema de vanilie sau crema patisiera( poate fi inlocuita cu jeleu, beltea de fructe).
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete. Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere, cand incorporam in lichid faina in ploaie.

Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam in bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale. Cu ajutorul unui sprit vom forma chou-urile pe o tava tapetata cu hartie si dam la copt in cuptorul incins la foc mediu timp de 20-30 de minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si taiam prajiturelele.

Umplem incepand cu crema de vanilie si apoi cu frisca. Asezam palariile si pudram cu zahar pudra.

foto wikipedia


Pofta buna!