Site coolinaria.ro

Callaloo


Este un fel de mancare foarte prezent in bucataria traditionala din zona Caraibelor, care isi trage numele de la ingredientul principal, zarzavaturile Callaloo, cunoscute sub diferite alte denumiri. Intrucat aceste zarzavaturi pentru salate sunt greu de gasit in Romania, ele pot fi inlocuite cu succes in reteta prin binecunoscutul spanac.

Callaloo

Ingrediente:
  • 1 legatura mare de spanac, tocat
  • 50-70 grame kaiser porc
  • 225 grame lapte de nuca de cocos
  • 5 cani de apa
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 225 grame okra (bama) tocata
  • 225 grame carne de crab
Mod de preparare:
1 Se adauga spanacul tocat, tocana de porc, laptele de cocos, apa, ceapa si usturoiul intr-o oala de supa si se lasa la foc mic pana ce carnea de porc este bine patrunsa, iar legumele s-au inmuiat corespunzator.
2 Apoi se adauga okra si carnea de crab si se mai lasa la foc mic inca vreo 5 minute bune, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
3 Se serveste fierbinte, la fel ca o supa.


Pofta buna!