Site coolinaria.ro

Salata thailandeza cu spaghetti de orez si legume



Salata thailandeza cu spaghetti de orez si legume

Ingrediente:
  • 100g spaghetti de orez
  • 3 rosii
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei
  • tarhon verde
  • sos de soja
Mod de preparare:
Intr-o oala de aproximativ 2 litri se pune un 1.5l apa la fiert. Cand apa da in clocot, se varsa spaghetele (rupte in prealabil la jumatate pentru a fi mai scurte, si astfel mai usor de amestecat apoi cu legumele).

Se lasa la fiert 6-7 minute. Se scurg apoi, si se pun intr-o farfurie acoperita aproximativ 20 de minute in frigider, la racit.
In paralel, se spala legumele, si se taie in cubulete cat mai mici.

Dupa ce s-au racit, se scot spaghettele si se amesteca bine cu legumele. Se toarna sos de soja dupa gust, si se presara tarhonul maruntit. Se serveste ca salata sau pe post de aperitiv.


Pofta buna!