Site coolinaria.ro

Covrigi sasesti


Pentru ca ne era pofta in weekend de covrigi, dar si de ceva dulce am ales sa pregatim niste deliciosi covrigi sasesti.

Covrigi sasesti

Ingrediente:
  • - Pentru aluat ne trebuie:
  • 180g faina
  • 100g margarina
  • 90g zahar
  • 100g ciocolata rasa
  • 2 galbenusuri
  • - Pentru glazura:
  • 150g zahar pudra
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura apa
Mod de preparare:
Framanatam un aluat fraged cu toate ingredientele de mai sus, apoi il punem la rece.

Dupa o ora, formam din aluat rulouri de grosimea unui creion, le rasucim sub forma de covrigei si ii punem din nou la rece.

Preparam glazura amestecand bine zaharul pudra.

Punem covrigii la copt in cuptor in tava tapetata, acoperindu-i cu glazura.

Ii lasam 15-20 de minute, pana devin aramii.


Pofta buna!