Site coolinaria.ro

Pandispan cu malai


Oricat de bizar sau inedit ar suna titlul acestei retete, pe atat de bun este acest pandispan cu malai. Iti recomand sa il incerci macar o data si promit ca nu vei regreta.

Pandispan cu malai

Ingrediente:
  • 1kg malai
  • 100g faina
  • 1 cana ulei de masline
  • ½ cana miere
  • cateva nuci macinate
  • 50g stafide
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • drojdie de bere (cat o nuca)
  • - Pentru sirop ne mai trebuie:
  • 2 cani cu apa
  • 1 ½ cana cu miere
  • esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amestcam drojdia, faina, o lingura cu miere si putina apa calduta pentru a face o maia, care trebuie lasata la crescut 15-20 de minute.

Dupa ce creste maiaua, o amestecam impreuna cu restul ingredientelor.
Adaugam apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat vascos.
Ungem o tava cu ulei de masline, punem compozitia si dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana ce face o crusta maronie.

Intre timp, incalzim apa pentru sirop si adaugam mierea si vanilia.
Cand este gata prajitura, o scoatem din cuptor, o portionam si o insiropam cu siropul cald.


Pofta buna!