Pandispan cu malai
Oricat de bizar sau inedit ar suna titlul acestei retete, pe atat de bun este acest pandispan cu malai. Iti recomand sa il incerci macar o data si promit ca nu vei regreta.
Ingrediente:
- 1kg malai
- 100g faina
- 1 cana ulei de masline
- ½ cana miere
- cateva nuci macinate
- 50g stafide
- zeama si coaja de la 2 lamai
- drojdie de bere (cat o nuca)
- - Pentru sirop ne mai trebuie:
- 2 cani cu apa
- 1 ½ cana cu miere
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amestcam drojdia, faina, o lingura cu miere si putina apa calduta pentru a face o maia, care trebuie lasata la crescut 15-20 de minute.
Dupa ce creste maiaua, o amestecam impreuna cu restul ingredientelor.
Adaugam apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat vascos.
Ungem o tava cu ulei de masline, punem compozitia si dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana ce face o crusta maronie.
Intre timp, incalzim apa pentru sirop si adaugam mierea si vanilia.
Cand este gata prajitura, o scoatem din cuptor, o portionam si o insiropam cu siropul cald.
Pofta buna!