Site coolinaria.ro

Prajitura cu jeleu de vin



Prajitura cu jeleu de vin

Ingrediente:
  • - Pentru blat avem nevoie de:
  • 200g faina
  • 3 oua
  • 150g unt
  • 200g zahar pudra
  • 100g nuci
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri cacao
  • 1 pahar lapte
  • - Pentru decor:
  • 10 piersici mari (din compot)
  • 250g frisca lichida
  • - Pentru sirop:
  • 150g zahar
  • 200ml apa
  • ½ baton de vanilie
  • - Pentru jeleu:
  • 1litru vin alb dulce
  • 250g zahar
  • 10 foi de gelatina
Mod de preparare:
Batem spuma ouale cu zaharul pudra. Adaugam pe rand cacaua, laptele rece, nucile macinate si untul topit, amestecand continuu. Incorporam apoi drojdia si faina cernuta in prealabil. Amestecam totul bine pana obtinem un aluat omogen, pe care il turnam intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit 45 de minute.

Intre timp fierbem un sirop de apa, zahar si batonul de vanilie si lasam pe foc pana incepe sa se ingroase. Adaugam piersicile fara samburi, curatate de coaja si taiate in jumatate. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi le scoatem cu spumiera si le lasam sa se scurga.

Separat inmuiem gelatina in putin vin rece. Restul vinului il amestecam impreuna cu zaharul si il lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Adaugam si gelatina inmuiata si mai lasam pe foc 5 minute pana se topeste complet gelatina.

Trecem totul prin strecuratoare si lasam sa se raceasca putin.

Ungem blatul prajiturii cu un strat uniform de frisca batuta, asezam jumatatile de piersici si turnam jeleul de vin, imbracand cu el toata prajitura.
Dam la rece pentru cel putin 2 ore si o taiem in momentul servirii.


Pofta buna!