Site coolinaria.ro

Pandispan cu pere


Recunosc: pandispanul este unul din deserturile mele preferate si daca mai strecor in compozitie si un fruct deja sunt in al noualea cer. De aceasta data iti recomand o reteta de post de pandispan cu pere.

Pandispan cu pere

Ingrediente:
  • 2 pere
  • 100g ciocolata neagra
  • 125g zahar
  • 100ml ulei
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
Mod de preparare:
Taiem perele cubulete si pastram cateva din ele pentru decor.
Intr-o cratita topim zaharul. Adaugam cubuletele de pere si le lasam sa se inmoaie putin.

Tragem cratita de pe foc, dupa care presaram jumatate din cantitatea de faina, praful de copt, zaharul vanilat si un praf de sare. Amestecam usor, dupa care turnam treptat uleiul si restul de faina. Compozitia rezultata trebuie sa fie mai groasa.

Turnam compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coacem la cuptor la foc potrivit pentru 45 de minute.

Intre timp topim ciocolata si adaugam si restul de pere. Cand prajitura este gata, punem deasupra cubuletele de pere trase in ciocolata.


Pofta buna!