Site coolinaria.ro

Tocanita regala de miel



Tocanita regala de miel

Ingrediente:
  • 2kg carne de miel
  • 2 cepe tocate
  • 1 ardei iute rosu
  • ulei de masline
  • 3 catei usturoi, bine pisati
  • putin rosmarin proaspat (merge si uscat)
  • 400 mililitri vin alb
  • 800 grame rosii tocate
  • 3 linguri de masline negre, fara sambure, taiate jumatati
  • branza telemea si frunzulite de menta verde chiar inainte de a servi
Mod de preparare:
1 Se incalzeste cuptorul la 150 grade, iar intre timp se taie si carnea de miel in cubulete cu latura de circa 5-6 cm.
2 Intr-o tigaie speciala, care nu se prinde la gatit, se rumeneste carnea de miel, folosindu-se nu prea mult ulei de masline pentru fiecare serie data la prajit. La final, se pun toate cubuletele la un loc si se pastreaza la indemana. Atentie sa nu prajiti mult carnea ci doar sa o rumeniti multumitor pe toate partile.
3 Se ia apoi o oala pentru tocanita, se incinge aici o lingura de ulei de masline si se da ceapa la rumenit pentru 2-3 minute.
4 Se adauga apoi ardeiul iute, taiat mare, usturoiul si putin rosmarin, se amesteca bine totul si se lasa la foc cam 2-3 minute.
5 Se da focul la tare, se toarna acum vinul, se lasa sa fiarba usor cam 4 minute si apoi putem adauga rosiile tocate, amestecam si reducem si focul.
6 Putem pune acum si carnea de miel rumenita in oala de tocanita, amestecam, punem apoi si maslinele negre, feliate in jumatate, amestecam din nou bine, potrivim dupa gust sarea si piperul macinat si apoi acoperim oala cu capacul si lasam la foc mic timp de 1 ora si jumatate, mai mult sau mai putin in functie de cat de repede se fragezeste carnea de miel.
7 Se lasa oala putin la racit si se poate apoi servi, cald, cu firimituri de branza telemea presarate peste tocanita si frunzulite de menta proaspata, care dau un parfum deosebit mancarii.


Pofta buna!