Site coolinaria.ro

Strudel cu nuca


Consumul de nuci este recomandat persoanelor care sufera de astm, reumatism, dar si de anumite afectiuni ale pielii. Mai mult decat atat, nuca este o sursa importanta de fibre, proteine, grasimi, antioxidanti, minerale si vitamine, constituind o gustare excelenta. Daca te-ai hotarat sa incluzi nucile in alimentatia ta zilnica iti recomand o reteta minunata de strudel cu nuca.

Strudel cu nuca

Ingrediente:
  • - Pentru aluat avem nevoie de:
  • 400g faina
  • 100g margarina
  • 200ml apa calduta
  • 50ml ulei
  • 2 lingurite otet
  • sare
  • - Pentru umplutura ne trebuie:
  • 3-4 linguri piure de castane (sau unt de arahide)
  • 1 cana cu nuci si alune
Mod de preparare:
Pe o planseta cernem faina si presaram putina sare. Facem in mijloc o gropita si turnam apa, otetul si o lingurita cu ulei. Framantam bine, pana cand aluatul se desprinde usor de pe planseta.

Aluatul astfel obtinut il lasam sa se odihneasca intr-un loc ferit de curent aproximativ 30 de minute.

Intindem apoi din aluat foi subtiri. Le lasam cateva minute sa se usuce putin, dupa care le stropim cu putin ulei amestecat impreuna cu margarina topita si le asezam unele peste altele.
Ungem cu piureul de castane (sau untul de arahide) si presaram deasupra nucile si alunele tocate.

Rulam usor si asezam strudelul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptor aproximativ 30-35 de minute.


Pofta buna!