Site coolinaria.ro

Fursecurile Iepurasului



Fursecurile Iepurasului

Ingrediente:
  • 2 cani de unt
  • 1 1/2 cana zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1/2 cana lapte sau zeama de portocale, la alegere
  • 8 cani faina alba extra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocale
Mod de preparare:
1 Se amesteca pe uscat faina si praful de copt intr-un bol aparte.
2 Intr-un alt bol se amesteca untul cu zaharul pana ce devin omogene; apoi se adauga si galbenusurile de ou, unul cate unul, si se amesteca totul foarte bine.
3 Putem adauga acum mai intai laptele (sau, la alegere, sucul de portocale) si apoi si faina. Se lucreaza cu ambele maini si se framanta foarte bine aluatul pana ce se obtine un material elastic, numai bun de prelucrat.
4 Din aluatul astfel obtinut, se ruleaza apoi fursecuri la dimensiunile dorite, dar ideal este sa se apeleze la forme speciale pentru aceasta operatiune.
5 Fursecurile se plaseaza intr-o tava larga de copt, pe hartie de copt, care nu se unge cu nimic.
6 Oul ramas se bate foarte bine si se foloseste pentru a unge usor partea superioara a fursecurilor.
7 Se da tava la cuptor, la 175 de grade, unde se lasa cam 20 de minute sau pana ce sunt gata fursecurile.
8 Se mai poate adauga, la alegere, o glazura de ciocolata pe fiecare fursec, dupa care suntem gata sa servim fursecurile Iepurasului de Paste.


Pofta buna!