Site coolinaria.ro

Tort la rece


Foarte gustos, acest tort la rece este o combinatie reusita intre crema de branza si piersici aromate cu o adiere usoara de migdale si vanilie.

Tort la rece

Ingrediente:
  • 500g biscuiti cu ovaz
  • 150g nuca macinata
  • 1kg crema de branza
  • 200g smantana dulce
  • 500g piersici din compot
  • 200g zahar
  • 100ml apa
  • 100g unt
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale
Mod de preparare:
Sfaramam biscuitii in robot, ii framantam cu untul moale si tapetam o forma de tort. Dam la rece.

Batem smantana, adaugam 100g zahar, un strop de esenta de vanilie si mai batem putin. Adaugam treptat crema de branza. O punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la rece.

Fierbem un sirop din apa si zahar, adaugam piersicile curatate de coaja, bine scurse de zeama si partial zdrobite, un strop de esenta de migdale si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.

Racim siropul de piersici pe un vas cu apa rece. In acest fel fructele isi vor pastra culoarea.

Turnam siropul peste tortul pastrat la rece, nivelam frumos si dam din nou la frigider pana in momentul servirii.

Ideal ar fi sa cumperi crema de branza cu o zi inainte de a prepara tortul. In momentul folosirii vei scurge-o de zerul lasat.


Pofta buna!