Site coolinaria.ro

Legume in unt cu condimente


A venit primavara, iar organismul nostru trebuie ferit de astenie printr-o dieta bine echilibrata, bogata in legume si fructe. O garnitura de legume in unt combina puterea dietetica a legumelor cu elementele nutritive din unt.

Legume in unt cu condimente

Ingrediente:
  • legume proaspete sau congelate, taiate in cuburi
  • ΒΌ pachet unt
  • tarhon
  • patrunjel
  • sare grunjuroasa
Mod de preparare:
Se incinge tigaia de teflon. Untul, taiat in cuburi, se pune in tigaia incinsa, si se lasa sa se topeasca.

Se adauga legumele (inghetate sau proaspete) si se amesteca in unt. Dupa ce s-au dezghetat (daca erau din cele congelate) si patruns putin se presara sarea grunjuroasa in tigaie, si se amesteca bine. Se presara apoi dupa gust tarhonul si patrunjelul, si se amesteca bine cu umplutura. Se lasa la prajit pana ce legumele sunt bine patrunse, se gusta pentru a vedea daca mai trebuie sare sau condimente. Se servesc ca si garnitura sau fel de mancare separat.


Pofta buna!