Site coolinaria.ro

Parfait de capsuni



Parfait de capsuni

Ingrediente:
  • 450-500 grame capsuni coapte, proaspete
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 cana iaurt simplu
  • 1/2 cana smantana
Mod de preparare:
1 Se spala bine capsunile, se scurg, se feliaza si se pun intr-un bol, unde se presara uniform cu tot zaharul pudra. Se da apoi la rece pentru 2 ore.
2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza capsunile in doua, jumatate punem deoparte si jumatate raman in bol.
3 Adaugam in bol jumatate din capsuni iaurtul si smantana si amestecam totul fara graba, pana obtinem o compozitie omogena. Se da la rece pentru jumatate de ora.
4 Se fac apoi portii in mai multe boluri de servit, plasand pe deasupra piureului de capsuni jumatati de capsuna din cele date deoparte si putand apela si la frunzulite simple sau glazurate de menta verde pentru ornare.


Pofta buna!