Site coolinaria.ro

Tarta cu prune



Tarta cu prune

Ingrediente:
  • 2 cani faina alba
  • 3/4 cana unt (fara sare)
  • 1 cana zahar
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de vanilie
  • 500g prune bine coapte, proaspete
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 cana zahar pudra
Mod de preparare:
1. Incalziti bine cuptorul la 180 de grade
2. Puneti jumatate de cana de zahar intr-un bol larg pentru amestecat si adaugati si untul, apoi dati-le la mixer pana ce se omogenizeaza. Adaugati aici si cele 2 oua, si bateti-le bine in compozitie pana ce obtineti o crema placuta ca aspect si usoara.
3. Separat, amestecati pe uscat faina alba si praful de copt, apoi putin cate putin adaugati amestecul de faina peste crema de oua, amestecand constant pana ce reusiti sa omogenizati si faina in compozitia cu oua, zahar si unt.
4. Taiati prunele in jumatati egale si indepartati samburii. Intr-un alt bol pentru amestecat, puneti toate prunele si restul de jumatate de cana de zahar, adaugati si scortisoara si apoi amestecati totul foarte bine.
5. Ungeti o tava dreptunghiulara de copt cu unt si apoi turnati uniform compozitia din primul bol cu aluatul de tarta. Pe deasupra aluatului, plasati toate jumatatile de prune, cu partea taiata in sus.
6. Dati la cuptor si lasati la 180 de grade cel putin 30 de minute sau pana ce vedeti ca tarta este bine coapta in interior. Dupa ce se raceste putin, se portioneaza si se serveste cald, de preferat ornand cu frisca pe deasupra.


Pofta buna!