Site coolinaria.ro

Omleta colorata


Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.

Este indicat sa bateti ouale in ultimul moment, in timp ce materia grasa (de preferat unt) se topeste in tigaie. Nu le bateti mult timp pentru a nu deveni prea apoase.

Omleta colorata

Ingrediente:
  • 2-3 oua pentru o persoana
  • 5 oua pentru 2 persoane
  • 7 oua pentru 3 persoane
Mod de preparare:
Se pune o tigaie potrivit de mare, in functie de numarul de persoane, cu o lingura de unt la foc tare. In mijlocul ei, asezati o forma de prezentare bine unsa cu unt.

Intr-un castron bateti cu unt un ou intreg si il varsati in forma de prezentare. Micsorati focul.

Intr-un alt castron, bateti restul de oua tot cu unt si adaugati sos de rosii astfel incat culoarea sa fie rosu aprins. Adaugati putina sare si piper.

Varsati continutul acestui castron in tigaie inconjurand bine forma. Acoperiti cu un capac potrivit. Cand cele 2 omlete incep sa se prinda, retrageti forma folosind pistonul potrivit si lasati omletele sa se lipeasca una de alta.

Se ia tigaia de pe foc, se pune deasupra o farfurie mare cu fata spre omleta si se intoarce tigaia, omleta ajungand in farfurie cu partea rumenita deasupra. Se lasa sa alunece omleta inapoi in tigaie si se da la foc mic pana cand si cealalta parte se rumeneste.

Cand o serviti, decorati partea galbena cu cateva bucati de masline.

Puteti creea si alte combinatii :
- Verde: sos de spanac sau marar bine maruntit.
- Alb: albus batut spuma sau multa branza rasa.
- Negru: masline negre mixate cu putina smantana.
- Rosu: sos de rosii.

Pentru a evita dificultatile intoarcerii omletei, puteti folosi o tigaie rabatabila.


Pofta buna!