Site coolinaria.ro

Rulada cu mac



Rulada cu mac

Ingrediente:
  • - Pentru aluat avem nevoie de:
  • 3 linguri miere
  • 250g faina
  • 5 linguri ulei
  • 25g drojdie de bere
  • 1 lingura zahar
  • 50ml apa calduta
  • ΒΌ lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • - Pentru umplutura:
  • 100g ciocolata neagra
  • 200g mac
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia si o lingurita cu zahar in apa calduta.

Separat cernem faina. Facem in mijloc o gropita in care punem mierea, bicarbonatul stins cu otet, un praf de sare, uleiul si drojdia dizolvata.

Din toate aceste ingrediente framantam un aluat si il lasam sa se odihneasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Intindem apoi 2 foi potrivit de groase. Ungem deasupra cu ciocolata topita si presaram mac din belsug. Rulam usor si le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie.

Le coacem la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.


Pofta buna!