Site coolinaria.ro

Tarta de cartofi cu branza tofu


Calciul existent in tofu este un tonic al oaselor, mentine tensiunea arteriala in limita normala si previne aparitia unor forme de cancer. Tofu este un aliment indicat bolnavilor de diabet, asa ca daca ai un nivel crescut al colesterolului trebuie sa consumi zilnic 60 de grame de tofu. Daca nici tu nu esti o fana a acestui aliment si beneficiile lui nu te conving sa il consumi in stare pura, iti recomand sa incerci aceasta tarta de cartofi cu branza tofu.

Tarta de cartofi cu branza tofu

Ingrediente:
  • 1kg de cartofi
  • 2 cepe
  • 300g branza tofu faramitata
  • 3 rosii
  • 1 lingura faina
  • 200ml smantana vegetala
  • 1 lingurita ulei
  • sare
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii taiem cuburi mai mari, apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam doar cat sa se inmoaie, nu sa devina sfaramiciosi.

Intre timp curatam ceapa, o taiem solzisori si o calim in putin ulei. Taiem si rosiile cubulete.

Ungem o forma de tarta cu ulei si o tapetam cu putina faina.
Punem un strat de cartofi, apoi un strat de branza tofu faramitata, 2-3 linguri cu smantana, ceapa tocata si sare. Ici colo, adaugam si cateva cubulete de rosii.

Repetam operatiunea pana terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de branza, smantana si cubulete de rosii.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam la cuptor. Dupa 15 minute, indepartam folia si mai lasam la cuptor cam 10-15 minute pana prinde o crusta aurie.


Pofta buna!