Site coolinaria.ro

Biscotti



Biscotti

Ingrediente:
  • 3 cani faina alba
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 85g unt
  • 3/4 cana zahar
  • 3 oua
  • 3/4 cana miez de nuca
  • 1/2 lingurita esenta de anason
Mod de preparare:
1 Incalziti cuptorul la 175 grade;
2 Pregatiti o tava de copt patrata si acoperiti-o cu hartie de copt unsa cu ulei vegetal
3 Combinati bine faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie si lasati amestecul acesta deoparte;
4 Faceti repede o crema din unt si zahar la mixer; pe masura ce crema devine mai omogena adaugati si cate 1 ou, pe rand;
5 Acum puteti combina amestecul de faina cu crema de oua pentru a obtine aluatul;
6 Vine randul esentei de anason si a nucilor bine maruntite sa fie adaugate in compozitie;
7 Se pune apoi aluatul pe o suprafat de lucru presarata anterior cu faina si se creeaza 2 suluri rotunde de aproximativ 30cm lungime;
8 Se dau cele 2 suluri de aluat la cuptorul preincalzit si se lasa aici timp de 15 minute;
9 Se scoate de la cuptor si se lasa inca 15 minute sa se raceasca;
10 Se reduce temperatura din cuptor la 150 de grade;
11 Cele doua suluri de aluat se taie in diagonal in felii de 3cm grosime, se plaseaza in tava pe hartie de copt si se dau iarasi la cuptorul incalzit la 150 de grade pentru inca 15 minute, intorcandu-se o data pe cealalta parte;
12 Se lasa sa se raceasca si se poate servi.

Biscotti pot fi pastrati pentru mai multa vreme, dar trebuie depozitati in recipiente sigilate ermetic. De obicei biscotti se servesc seara cu ceaiuri parfumate, lapte si cacao sau cu vin pentru deserturi si constituie un mod senzual si placut de a incheia o zi agitata.


Pofta buna!