Preparata din ingrediente care se afla in orice casa, sarlota – cu fructe, cafea sau cacao, cu sau fara piscoturi – este desertul perfect. De aceasta data iti voi propune o reteta mai inedita de sarlota cu pere si ciocolata care mi-a incantat copilaria.
Curatam de coaja si taiem in cuburi perele (de preferat un soi mai moale) si le calim in unt.
Pentru sarlota, frecam ouale cu zaharul, adaugam laptele si punem la foc mic, amestecand mereu.
Adaugam gelatina, care a fost inmuiata in putina apa rece, si continuam sa amestecam.
Luam vasul de pe foc si punem si cacaua. Amestecam, iar cand s-a racit adaugam zaharul vanilat, esenta de rom si 300 g de frisca.
Punem prima foaie de cremsnit pe un platou, adaugam sarlota, perele calite, din nou foaie, sarlota, pere si tot asa pana terminam toate compozitiile.
Dam la frigider pana a doua zi si taiem in momentul servirii.
Pofta buna!