Site coolinaria.ro

Placinta dobrogeana cu branza sarata


Una din cele mai bune placinte, ideala cu un pahar de vin sau bere alaturi, este placinta dobrogeana cu branza sarata.

Placinta dobrogeana cu branza sarata

Ingrediente:
  • - Pentru aluat avem nevoie de:
  • 300g faina
  • 160ml apa
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • 100g unt topit (sau 100ml ulei)
  • - Compozitie:
  • 500g branza proaspata
  • 300g telemea
  • 200g smantana
  • - Deasupra:
  • 2 oua
  • 3 linguri de iaurt
Mod de preparare:
Framantam un aluat simplu din faina, apa, sare si putin otet.

Il lasam sa se odihneasca si ne ocupam de compozitie. Radem branza telemea si amestecam impreuna cu branza proaspata si smantana.

Impartim aluatul in 6 si intindem cu sucitorul cate o foaie subtire de marimea tavii in care vom coace placinta.

Ungem tava cu unt si asezam prima foaie.
Ungem foaia cu unt topit si asezam peste ea o alta foaie de aluat. Ungem iar cu unt si asezam jumatate din compozitie.

Nivelam compozitia uniform si repetam procedeul: două foi unse cu unt, compozitie si deasupra ultimele doua foi de aluat unse cu unt.
Batem cele doua oua cu trei linguri de iaurt si ungem placinta cu acest amestec.

Dam placinta la cuptorul incins la foc mediu pentru aproximativ 30minute pana ce se rumeneste.


Pofta buna!