Site coolinaria.ro

Chec de legume cu branza


Astepti musafiri dar te-ai cam saturat de atata carne? Ce le mai gatesti oaspetilor? Iata o reteta de aperitiv: un chec de legume cu branza pe care il poti prepara atat de-a lungul anului cat si in preajma sarbatorilor.

Chec de legume cu branza

Ingrediente:
  • 900g legume congelate (morcovi, conopida, broccoli)
  • 2 oua
  • 250g smantana
  • 250g branza (nu foarte sarata)
  • 2 linguri gris
  • 1 legatura marar
  • piper
  • sare si ulei
Mod de preparare:
Lasam legumele sa se decongeleze intr-o sita pentru a se scurge bine. Separat, amestecam intr-un castron branza faramitata cu ouale, grisul, smantana si mararul tocat.

Incorporam legumele scurse bine si condimentam cu sare si piper. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc moderat, pana se rumeneste deasupra. Daca nu esti sigura, poti face testul cu scobitoarea – inteapa si daca nu se prinde inseamna ca e gata.


Pofta buna!