Site coolinaria.ro

File de peste in sos caramel


File de peste in sos de caramel - aroma, gust si energie! Aceste fileuri de peste in sos caramel, vor fi pe gustul tuturor, servite simplu sau cu o garnitura de orez.

File de peste in sos caramel

Ingrediente:
  • 2 fileuri de somon congelat
  • 4 felii de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • ½ l vin rosu demisec de casa
  • 2 linguri zahar
  • sare
Mod de preparare:
Punem intr-o cratita zaharul si il caramelizam usor. Separat incalzim vinul.

Amestecam zaharul ca sa nu se innegreasca. Cand e complet topit, dam focul foarte incet si turnam jumatate din cantitatea de vin, putin cate putin, apoi amestecam pentru a obtine un sirop.

Intr-o tava cu margini mai inalte, unsa cu ulei, punem feliile de peste sarate si condimentate cu piper. Turnam restul de vin si dam la cuptorul incins.

Cand este gata (aproximativ 15 minute daca bucata de file este mai groasa), punem pe fiecare file cate o felie de lamaie, turnam deasupra siropul de vin si mai tinem la cuptor 5 minute.

Daca nu iti place pestele, il poti inlocui cu atricot de vita.


Pofta buna!