Site coolinaria.ro

Melci cu scortisoara


Va prezint varianta romaneasca a celebrilor cinnamon buns ale americanilor. Aroma melcilor cu scortisoara ce va umple casa cu siguranta o sa va aduca vecinii pofticiosi la usa.

Melci cu scortisoara

Ingrediente:
  • - Pentru aluat avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 1kg faina
  • 100g zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 150ml ulei
  • 1 pachet mic de drojdie
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cateva picaturi rom
  • 500ml lapte caldut
  • - Pentru umplutura:
  • 1 pachet unt
  • 1 cana nuca zdrobita
  • 50g stafide
  • 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Amestecam galbenusurile impreuna cu uleiul. Adaugam treptat zaharul vanilat, romul, coaja de lamaie, amestecand incontinuu. Adaugam drojdia sfaramata cu dosul furculitei si jumatate din laptele in care am dizolvat zaharul.

Amestecam bine si turnam in ploaie faina cernuta. Adaugam untul, restul de lapte si framantam. Lasam sa se odihneasca o ora.

Impartim aluatul in doua si intindem foi. Le ungem cu putin unt si presaram deasupra nucile, stafidele, zaharul si scortisoara, amestecate cu unt. Rulam cu grija, dupa care taiem felii groase.

Asezam melcii intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii lasam sa creasca 20 de minute. Ii dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.


Pofta buna!