1 Se taie rosiile in doua, se curata de seminte si se toaca marunt;
2 Se topeste untul intr-o tigaie de sos, la foc mediu si se adauga aici ceapa si usturoiul care se soteaza pentru aproximativ 5 minute;
3 Se adauga acum si rosiile tocate si se lasa la foc amestecandu-se constant pana ce nu mai ramane deloc apa in tigaie, iar amestecul de rosii capata consistenta;
4 Se poate acum adauga smantana, vodca si ardeiul rosu maruntit si se lasa la foc pana ce se obtine un sos nu prea dens, dar consistent, adica aproximativ 25 de minute;
5 Se pune sare si piper dupa gust, se lasa putin la racit si se da la frigider;
6 Se pregatesc apoi pastele intr-o oala larga, in apa clocotita cu sare, unde vor sta pana ce se inmoaie, dar se prezinta inca ferme si nu faramicioase. Se scot apoi pastele si se lasa la scurs.
7 Se pun pastele intr-un bol de servit mare, apoi se scoate sosul de la frigider, se incalzeste binisor si se toarna peste paste, amestecandu-se fara graba;
8 Se presara cu parmezan si ceapa verde tocata fin si se poate servi.
Pofta buna!