Site coolinaria.ro

Tort cu zmeura si cacao


Am ales sa pregatesc acest tort cu zmeura si cacao pentru ziua mea care se apropie. Simplu, nu necesita munca exagerat de multa, dar cu toate astea are un gust aparte, exact cum ii sta bine unui tort de sarbatoare.

Tort cu zmeura si cacao

Ingrediente:
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • 400ml lapte
  • 3 plicutele gelatina
  • 250ml frisca
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita cacaco
  • 100g stafide
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250g zmeura
Mod de preparare:
Punem gelatina la inmuiat in 150ml apa. Inmuiem stafidele in 3-4 linguri de apa calda cu vanilie.

Separam ouale, frecam galbenusurile spuma cu ½ din cantitatea de zahar, presaram treptat faina si amestecam pana se omogenizeaza, apoi laptele si punem vasul la foc mic, amestecand continuu compozitia, pana se ingroasa (aproximativ 20 de minute).

Inchidem focul, adaugam gelatina inmuiata si amestecam pana ce se dizolva complet. Incorporam si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar, amestecand de jos in sus.

In jumatate de compozitie adaugam cacaua cernuta si stafidele inmuiate si bine scurse. In compozitia ramasa amestecam usor jumatate din cantitatea de zmeura.

Asezam un celofan intr-o tava dreptunghiulara mai inalta si turnam compozitia cu zmeura, o nivelam si turnam deasupra si compozitia cu stafide si cacao. Dam tortul la rece timp de 2-3 ore, apoi il rasturnam pe un platou si indepartam celofanul. Imbracam tortul cu frisca batuta si decoram cu zmeura ramasa.


Pofta buna!