Site coolinaria.ro

Biscuiti cu malai si portocale


Va prezint o reteta inedita de biscuiti cu malai si portocale. Pe langa faptul ca se fac deosebit de repede si sunt economici, sunt deliciosi si merg de minune alaturi de un pahar de lapte la micul dejun.

Biscuiti cu malai si portocale

Ingrediente:
  • 180g faina
  • 160g malai
  • 100g zahar
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 100g unt topit si racit
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar pentru decor
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron faina cu praful de copt si sarea. Adaugam malaiul si zaharul si amestecam iar. Adaugam oul, galbenusul si coaja de portocala. Adaugam untul (foarte important sa fie racit de tot). Framantam cateva minute pana obtinem un aluat omogen ,usor lipicios.

Aluatul obtinut se imparte in trei, si fiecare parte se pune in folie alimentara si se ruleaza dandu-i forma cilindrica. Cilindrii de aluat se pun in frigider minim 30 de minute pana cand aluatul se mai intareste un pic.

Se taie cilindrii in felii de 1/2 cm si fiecare felie inainte de a fi pusa in tava (la 2 cm distanta una de alta) se pune pe o parte(parte de sus) in zahar presandu-se usor ca sa prinda cat mai mult zahar. Daca vi se pare mai usor puteti presara zahar deasupra lor cand le-ati pus deja in tava.

Se coc 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 160 de grade sau pana capata culoare aurie si consistenta (se mai intaresc un pic si dupa ce se racesc). Se lasa sa se raceasca pe un gratar.


Pofta buna!