Site coolinaria.ro

Fursecuri cu ovaz


Imi plac tare mult biscutii cu ovaz din comert, dar mi se par mult prea scumpi pentru cantitatea infima oferita. Asadar m-am decis sa mi-i pregatesc singura in bucatarie.

Fursecuri cu ovaz

Ingrediente:
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 g zahar tos
  • 100 g faina
  • 100 g fulgi ovaz
  • 50 g stafide
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Se pune in cratita uleiul, mierea si zaharul si se lasa la foc mic amestecandu-se continuu pana cand e topit zaharul (cam 3-4 minute).

Se ia de pe foc amestecul si se incorporeaza in el fulgii de ovaz. Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius si se pune hartie de copt pe tava pentru cuptor.

Se taie in bucati mai mici stafidele. Se adauga la amestecul de fulgi de ovaz, impreuna cu scortisoara, oul batut, faina si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Se pune cate o lingura de compozitie in tava si se aplatizeaza putin cu o furculita. Nu va speriati daca amestecul pare lipicios, caci asa trebuie sa fie.

Se lasa cam 15-20 minute la cuptor pana capata o culoare rumena frumoasa.


Pofta buna!