Site coolinaria.ro

Croissante cu gem


Ideale pentru micul dejun, aceste croissante cu gem sunt inimaginabil de rapid de preparat. In plus lista ingredientelor este foarte scurta si accesibila tuturor.

Croissante cu gem

Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 125 g iaurt
  • 125 g unt topit
  • 3 linguri zahar pudra
  • ½ plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • gem sau dulceata (pentru umplut)
Mod de preparare:
Se topeste untul pe bain-marie sau in microunde si apoi se lasa sa se raceasca (pana ajunge la temperatura camerei).

Se amesteca toate ingredientele (ideal ar fi sa amestecam mai intai ingredientele uscate si apoi sa le adaugam pe cele lichide): faina, sarea, praful de copt, zaharul pudra, untul, iaurtul.

Se amesteca bine cu o spatula si veti obtine un aluat elastic pe care il intindeti sub forma unui disc cu grosimea de 0,5 cm. Aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina. Din discul de aluat taiati 8 triunghiuri pe care asezati gem sau dulceata.

Fiecare triunghi se ruleaza strans de la baza catre varf si apoi se aseaza intr-o tava in care am asezat hartie de copt.

Croissantele se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu-mic timp de 20-25 min sau pana cand se rumenesc.

Merg foarte bine cu o cana de cacao cu lapte sau un pahar de suc de fructe proaspat scurs.


Pofta buna!