Site coolinaria.ro

Picadillo Latino


Picadillo este o mancare latino-americana delicioasa, adeseori cu certe valente afrodisiace gratie combinatiei inspirate de carne, orez si condimente parfumate.

Picadillo Latino

Ingrediente:
  • 450g carne tocata de porc
  • 1/ cana ceapa tocata fin
  • 2 catei usturoi pisat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita busuioc pisat
  • 1 lingurita oregano pisat
  • 1 lingurita cimbru pisat
  • 1 cana salsa de rosii gata preparata sau din comert
  • 1 fruct de mango, fara pielita si sambure, taiat cubulete
  • 2 linguri migdale prajite, tocate
Mod de preparare:
1 Se incinge binisor o tigaie mai larga pentru prajit, neaderenta, in care se adauga mici chiftele de carne tocata, fara a le amesteca, pentru a le permite sa se rumeneasca usor si sa prinda consistenta. Dupa ce s-au prajit bine pe o parte se intorc cu grija si pe cealalta parte si se rumeneste bine toata carnea tocata in acest mod. La final se scurg bine chiftelutele de grasime si se pun la loc in tigaie;
2 Se da focul la mic si se adauga toate condimentele si ceapa tocata alaturi de chiftele si se amesteca totul fara graba pentru aproximativ 2 minute dupa care se adauga incet sosul de salsa si cubuletele de mango;
3 Se lasa tigaia la foc mic, amestecandu-se incet ingredientele cam inca 2-3 minute, pana ce ceapa este patrunsa binisor, dupa care se acopera si se incinge tigaia pana la clocot, apoi se inchide focul si se lasa putin asa sa se raceasca.

Se serveste cu garnitura de orez.

foto Wikipedia


Pofta buna!