Site coolinaria.ro

Mancare de conopida cu orez


Spre deosebire de ruda sa apropiata, broccoli, conopida poate fi gatita in variate retete delicioase, unele de mare complexitate, iar altele practice si gustoase. Iata in continuare o reteta simpla, usor de gatit si deosebit de ofertanta ca gust.

Mancare de conopida cu orez

Ingrediente:
  • 1 conopida de dimensiuni mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 masline negre
  • 10 capere
  • 1 ceasca sos proaspat gatit de rosii
  • 1 ceasca de apa
  • ardei iute rosu, dupa gust
  • 1/3 ceasca orez cu bobul lung
Mod de preparare:
1 Conopida trebuie spalata foarte bine, taiata mai mic si fiarta in apa cu sare pana ce este patrunsa;
2 Se pregateste o tigaie neaderenta, suficient de larga cat sa cuprinda toata conopida, si mai intai se plaseaza aici in uleiul de masline ceapa, usturoiul, ardeiul iute (dupa gust), maslinele, caperele, sosul proaspat de rosii si apa. Se trage un prim clocot, se reduce focul si se lasa la foc mic, fara capac, pentru 10 minute;
3 Se poate acum adauga si conopida si se lasa, tot la foc mic, inca 10 minute, dar acoperit cu capacul. La final, sosul rezultat ar trebui sa fie suficient de dens insa nu si foarte scazut;
4 Separat se fierbe bine orezul cu bob lung si se adauga si acesta in tigaie, se amesteca bine si se mai lasa doar cateva minute la foc mic, dupa care se poate servi.


Pofta buna!