Site coolinaria.ro

Gogosi mexicane (churros)



Gogosi mexicane (churros)

Ingrediente:
  • 100 g faina
  • 100 ml apa
  • ulei
  • sare
  • zahar pudra
  • aroma la alegere (vanilie
  • esenta de portocale – 10 ml
  • coaja de lamaie)
Mod de preparare:
Puneti pe foc apa cu sare, adaugati aroma, iar cand apa clocoteste adaugati faina amestecand putin.

Luati compozitia de pe foc si faceti aluatul cat mai compact, fara cocoloase. Fixati varful in forma de stea pe aparat si, dupa ce v-ati asigurat ca e bine inchis, introduceti aluatul.

Faceti forme spiralate in tigaia cu ulei incins. Lasati-le pana devin aurii pe ambele parti, apoi scoateti-le pe o hartie absorbanta pentru a inlatura uleiul in exces si pudrati cu zahar. Se servesc simple sau cu sirop de ciocolata, caramel, gem.


Pofta buna!