Site coolinaria.ro

Peste-spada in sos de rosii



Peste-spada in sos de rosii

Ingrediente:
  • 4 fileuri peste-spada
  • 4 linguri ulei de masline
  • 15 masline negre
  • 2 linguri capere
  • 5 rosii bine coapte si fara pielita
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 3 pestisori ansoa, curatati de piele si taiati fasii
Mod de preparare:
1 Intr-o tigaie nu prea inalta se pune uleiul de masline, maslinele, usturoiul tocat, caperele si pestisorii ansoa, se adauga apoi 3 linguri de apa si se lasa la foc mare pentru 5 minute;
2 Se adauga apoi pestele-spada si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte;
3 Vine acum randul rosiilor decojite, fara seminte si bine tocate, se adauga si patrunjelul tocat, se amesteca usor si se mai lasa la gatit inca 3 minute, dupa care se ia de pe foc.

Pestele-spada se serveste cu paine taraneasca la vatra, usturoi verde si ardei iute.


Pofta buna!