Site coolinaria.ro

Stracciatella italiana


Stracciatella este un preparat italian bine incarcat cu nutrimente esentiale, care ofera multa energie, dar este si usor de digerat si de aceea recomandat pentru persoanele convalescente sau care sufera de raceala, inclusiv copiii apreciind acest fel de mancare delicios si nutritiv.

Stracciatella italiana

Ingrediente:
  • 200 grame taietei scurti din ou
  • 2 oua mijlocii
  • 250 grame spanac
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cub de concentrat de pasare
  • 4 linguri branza parmezan rasa
  • putina sare
  • piper negru, optional
Mod de preparare:
1 Se spala spanacul bine si se pune in tigaie la gatit, cu cele 2 linguri de ulei de masline, putina sare si putina apa. Se gateste spanacul pana ce e patruns, apoi se lasa la scurs si se toaca;
2 Se pune un litru de apa la foc, intr-o oala mai mica, se lasa sa dea in clocot si apoi se plaseaza aici cubul de concentrat de pasare si taieteii de ou (care trebuie sa fie mai scurti);
3 Dupa cateva minute, cand taieteii de ou sunt deja moi, se adauga spanacul tocat si se sparg si cele doua oua pe deasupra, apoi imediat se amesteca energic, pentru a se bate astfel ouale si a nu le lasa sa se intareasca;
4 Dupa foarte putina vreme se poate lua de pe foc si se serveste exact ca o supa, cu putina branza de parmezan pe deasupra si cu sau fara piper negru macinat, dupa gust.


Pofta buna!