Combinatia inspirata de piept picant de pui, orez si lapte de cocos este surprinzatoare pentru cei care o gusta pentru prima oara si este cu siguranta un preparat cu certe valente erotice, usor si foarte gustos.
1 Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie neaderenta, se adauga ceapa si se gateste usor, pana ce devine translucida;
2 Se adayga apoi orezul, se amesteca la foc mare timp de vreo 2-3 minute pana ce este si acesta cuprins bine si usor translucid;
3 Se adauga apa, laptele de cocos, sarea, piperul si frunzele de dafin. Se amesteca totul si se aduce pana la clocot, apoi se reduce focul si se lasa sub capac la foc mic pentru un sfert de ora sau atat cat trebuie ca orezul sa absoarba tot lichidul. Se da tigaia deoparte si se lasa la racit, acoperita, cam 10 minute;
4 Se rasfira usor orezul cu ajutorul unei furculite si se presara sare si piper dupa gust;
5 Separat, se gateste si pieptul de pui, intr-o alta tigaie unde se incinge restul de ulei si se adauga aici pasta de curry care trebuie amestecata cu uleiul incins foarte bine, dupa care se adauga cubuletele de piept de pui si se prajesc cam 3-4 minute, pana ce sunt bine rumenite;
Se pun portii de orez in fiecare platou de servit, se adauga pieptul de pui si se serveste cald, cu patrunjel verde sau coriandru proaspat.
Pofta buna!