Site coolinaria.ro

Pandispan cu visine


Pandispanul, la origine “paine din Spania”, este o coca foarte pufoasa cu alura de cozonac. M-am inspirat din reteta unui bucatar de la o emisiune matinala in prepararea acestei retete de pandispan cu visine.

Pandispan cu visine

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 250g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 1 pachet zahat vanilat
  • 500g visine
Mod de preparare:
Se bat ouale bine impreuna cu zaharul , se adauga laptele, uleiul turnat incetul cu incetul, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

Separat se curata fructele, se scot samburii si se pun la scurs.

Se ia o tava, se imbraca in hartie pergament sau se tapeteaza cu faina, se adauga compozitia, iar deasupra se pun visinele care se trec printr-un praf de faina pentru a nu se duce la fund.

Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 20 de minute.

Dupa ce s-a racit, se taie si se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!