Site coolinaria.ro

Briose cu glazura alba


Zilele trecute mi se facuse o pofta incredibila de briose cu glazura, dar pentru ca nu aveam ciocolata in frigider (preferata mea), am hotarat sa incerc briose cu glazura alba. Va marturisesc ca au iesit delicioase!

Briose cu glazura alba

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 200ml ulei
  • 300ml iaurt
  • 400g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao
  • sare
  • coaja si sucul de la 1 lamaie
  • - Pentru glazura alba:
  • 300g zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 1 lamaie
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugam uleiul, putin cate putin, apoi iaurtul, sucul si coaja de la 1 lamaie, sare, faina cernuta si praful de copt. Impartim compozita in 2 parti si intr-una din ele adaugam cacaua cernuta si amestecam foarte bine. Ungem cu unt sau punem hartiute speciale in formele de briose si turnam compozitia. Atentie sa nu le umpleti prea tare. Este suficient pana la jumatate, caci briosele vor creste datorita prafului de copt.

Incingem cuptorul si dam formele de briose la cupt, la foc mediu 15 minute. Cand sunt gata, lasam briose in forme pentru 10 minute sa se raceasca, apoi le scoatem.

Punem intr-o cratita zaharul pudra, amestecam cu o ligura de lemn, pe foc foarte mic, cu albusurile si cu o lingura zeama de lamaie si putina coaja de lamaie proaspat rasa. Dupa ce s-a omogenizat bine glazura, o turnam calda peste briose.


Pofta buna!