Pas 1: Se pun spaghetele la fiert timp de 15 – 20 minute. Inainte de a fi scoase recomand sa fie gustate pentru a fi sigur ca acestea sunt fierte. Se scot spaghetele si se pun intr-o sita de scurgere, dupa care se aseaza sub robinetul cu apa rece pentru a fi clatite. Importanta acestui proces consta in faptul ca astfel indepartam surplusul de iod iar acestea nu se lipesc intre ele, nu se intaresc repede si nici nu pastreaza acel gust de fabricatie.
Pas 2:
Se pune tigaia la foc mic si se lasa 2-3 minute pentru a se incalzi. Eu folosesc
pulverizatorul de ulei de la
Decorix.ro, pentru siguranta. Asa nu risc sa torn mai mult ulei decat trebuie sau sa pun prea putin si sa ard ceapa. Se ia ceapa se toaca marunt si se pune peste uleiul incalzit, se amesteca in permanenta cu o lingura/paleta de lemn pana prinde o usoara crusta aurie. Se adauga untul, dupa care, treptat, cele 3 linguri de sos de rosii, impreuna cu un varf mic de sare si piper, totul fiind amestecat constant. Daca cumva vrei ca sosul sa fie mai omogen poti sa adaugi si 3 linguri de smantana dar asta dupa gustul fiecaruia. Dupa ce sosul este bine incalzit se pun spaghetele peste el, amestecandu-se toate ingredientele la un loc timp de cateva minute.
Se aseaza compozitia pe un platou iar deasupra se poate adauga ketchup fie picant sau dulce in functie de preferinta ta.
Pofta buna!