Site coolinaria.ro

Tort “Spirala cu ciocolata”



Tort “Spirala cu ciocolata”

Ingrediente:
  • - Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • - Pentru crema ganache:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml
  • frisca lichida
  • - Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile pe rand.

La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Se coc 2 blaturi in tava Decorix.ro tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.

Se lasa cateva minute, se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars. Se repartizeaza crema, lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora, apoi mixam. Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.

Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema, in cate 3 parti aproximativ egale. In platoul in care urmeaza a fi “construit” tortul punem prima fasie rulata, apoi, in continuarea ei, pe celelalte, formand spirala.

Finisam cu restul de crema.

Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam. Marginea laterala a tortului se “imbraca” cu nuca macinata. Se orneaza cu frisca si floricele.


Pofta buna!