Mereu astept cu nerabdare luna mai, pentru ca atunci apar afinele si pot in sfarsit sa imi prepar desertul preferat. Dar poate sa fie oricat de gustos desertul daca nu place si ochiului! Cu gandul acesta am comandat
craticioarele de portelan de la
Decorix.ro… si nu-i asa ca pare muuuuuuult mai gustos desertul meu?
Intr-un vas mai adanc se amesteca ingredientele pentru clatite. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o smantana subtire fara cocoloase. Amestecul se lasa cam 30 de minute la frigider, apoi se coc clatitele intr-o tigaie antiaderenta.
Separat se pregateste umplutura amestecand branza de vaci cu jumatate din cantitatea de afine, galbenusul, zaharul si albusul batut cat sa aiba un pic de spuma. Se adauga si restul de afine, zdrobite in prealabil, impreuna cu sucul rezultat.
Fiecare clatita se umple cu amestecul de branza dulce. Clatitele se impaturesc in forma de patrat sau rulou dupa preferinte.
Rezulta 4 portii (2 clatite/portie).
Si un pont de la mine: umplutura poate fi un desert de sine statator, caz in care se pastreaza in frigider pana la servire (nu mai mult de o ora) si se garniseste cu frunze de menta.
Pofta buna!