Blatul de rulada :
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins circa 15-20 minute (pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt). Cand e gata, scoatem blatul rapid din tava (cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata (eventual pe dosul altei tavi) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.
Crema de ciocolata si miez de nuca:
Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in
cratita cu baie de abur , amestecand circa 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud (pentru luciu) si miezul de nuca.
Acoperim blatul cu aceasta crema si-l rulam cu grija obtinand rulada, apoi dam frau liber imaginatiei pentru a o decora.
Se lasa la rece o ora, apoi se poate taia felii.
Pofta buna!