Site coolinaria.ro

Friptura de pasare in lapte


In acest week-end am facut friptura de pasare in lapte, un adevart deliciu inedit!

Friptura de pasare in lapte

Ingrediente:
  • 1 kg carne de pasare
  • 50g unt
  • 1l lapte
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • marar tocat marunt
Mod de preparare:
Spalam carnea, o portionam cu ajutorul unui dispozitiv special pentru taiat friptura de pasare si o inabusim cu untul si 100ml apa. Stingem cu laptele si lasam sa fiarba la foc mic, pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase.

Scoatem bucatile de carne pe un platou de ceramica. Lasam sosul pana ce scade la jumatate din volum. Dizolvam amidonul in 50ml apa rece si il incorporam in sos amestecand cu o lingura de lemn pana se ingroasa sosul, apoi saram dupa gust.

Turnam sosul peste carne si decoram cu verdeata. Servim friptura cu garnitura de legume gatite la microunde la aburi in vasul special.


Pofta buna!