Iata o reteta care iti va satisface gustul pentru ceva exotic si, in acelasi timp, usor. Acest desert cu mandarine se pregateste in 45 de minute si este racoritor, perfect pentru o vara calduroasa.
Amestecam intr-un bol cerealele, faina, zaharul si scortisoara. Adaugam untul taiat bucatele, laptele, mierea si amestecam bine.
Punem amestecul intr-o forma cu pereti detasabili, unsa cu putin ulei si apasam bine cu fundul unui pahar. O introducem la cuptor, la foc mic pentru 10 minute, dupa care o lasam sa se raceasca.
Amestecam ouale cu zaharul si laptele praf si punem pe baie de aburi, amestecand mereu, pana ce se ingroasa. Adaugam gelatina pusa inainte la inmuiat in apa rece si topita (conform instructiunilor de pe ambalaj), amestecam bine si lasam totul la racit.
Batem frisca, o amestecam impreuna cu esenta, crema de ou si un sfert din mandarinele taiate bucatele.
Turnam peste blatul de cereale racit crema, asezam deasupra jumatate din mandarinele ramase pasate, apoi cele intregi si decoram cu cereale.
O lasam cel putin 2-3 ore la rece inainte de a o servi.
Pofta buna!