Dulciuri
Retete traditionale norvegiene: Paine de Craciun norvegiana
Aceasta este painea traditionala de Craciun din Norvegia, gustoasa si pufoasa, cu adevarat o tratatie pentru sarbatorile de iarna.
Ingrediente
- 2 pachetele drojdie uscata
- 1/2 cana apa calda
- 1 lingurita zahar
- 1 cana lapte
- 1/2 cana unt
- 1 ou bine batut
- 1/2 cana zahar
- 1/2 lingurita zahar
- 3/4 lingurita nucsoara
- aprox. 5 cani de faina alba
- 1/2 cana citronada
- 1/2 cana cirese confiate
- 1/2 cana stafide albe
Mod de preparare
- Se dizolva drojdia cu putin zahar in apa calda;
- Se infierbanta laptele, se adauga apoi untul, se amesteca si se lasa pana ce ajunge caldut;
- Se adauga oul batut si drojdia in laptele cu unt, apoi zaharul, sarea si nucsoara si se amesteca foarte bine;
- Se iau doua cani de faina si se amesteca bine cu compozitia anterioara;
- Se presara fructele cu putina faina alba si se adauga si acestea in aluatul care incepe sa se formeze, strecurandu-se uniform prin acesta;
- Se pune apoi si restul de faina si incepe sa se framante aluatul pana ce este fin si moale;
- Se ia o tava de paine unsa cu unt si se plaseaza aluatul aici. Se acopera si se lasa la crescut pana ce se dubleaza;
- Se imparte aluatul in doua parti egale si se fac doua forme de paine rotunda
- Se iau apoi doua tavi rotunde, se tapeaza cu hartie de copt unsa cu unt si se pun aici cele doua forme de paine si se lasa iarasi la crescut pana ce aproape isi dubleaza dimensiunile;
- Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se plaseaza cele doua tavi aici pentru 35-40 de minute;
- Se scot tavile si se pot poate unge painea cu putin unt, apoi se decoreaza cu zahar pudra si ceva fructe confiate taiate foarte marunt si, eventual, niste migdale maruntite.
Pofta buna!
- Se infierbanta laptele, se adauga apoi untul, se amesteca si se lasa pana ce ajunge caldut;
- Se adauga oul batut si drojdia in laptele cu unt, apoi zaharul, sarea si nucsoara si se amesteca foarte bine;
- Se iau doua cani de faina si se amesteca bine cu compozitia anterioara;
- Se presara fructele cu putina faina alba si se adauga si acestea in aluatul care incepe sa se formeze, strecurandu-se uniform prin acesta;
- Se pune apoi si restul de faina si incepe sa se framante aluatul pana ce este fin si moale;
- Se ia o tava de paine unsa cu unt si se plaseaza aluatul aici. Se acopera si se lasa la crescut pana ce se dubleaza;
- Se imparte aluatul in doua parti egale si se fac doua forme de paine rotunda
- Se iau apoi doua tavi rotunde, se tapeaza cu hartie de copt unsa cu unt si se pun aici cele doua forme de paine si se lasa iarasi la crescut pana ce aproape isi dubleaza dimensiunile;
- Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se plaseaza cele doua tavi aici pentru 35-40 de minute;
- Se scot tavile si se pot poate unge painea cu putin unt, apoi se decoreaza cu zahar pudra si ceva fructe confiate taiate foarte marunt si, eventual, niste migdale maruntite.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 6635
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-12-03 Nota: 10,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Paine de Craciun norvegiana, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta