193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Aperitiv...» Vol au vent cu piept de curcan

Retete traditionale frantuzesti: Vol au vent cu piept de curcan

      Trimite pe mail Printeaza
Vol au vent cu piept de curcan


Dificultate: mediu

RATING


Imi permit sa iti recomand un aperitiv de origine franceza foarte delicios si festiv- vol au vent cu piept de curcan.

Ingrediente
  • 400g aluat foietaj
  • 400g piept de curcan
  • 200g branza gorgonzola
  • 100g unt
  • 100ml vin alb sec
  • 1 lingura faina
  • 200ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
Mod de preparare
Intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi cu o forma rotunda cu diametrul de 10cm, decupam rondele din aluat. Jumatate din rondelele obtinute le decupam in mijloc , folosind o forma sau un pahar cu diametrul mai mic ( 7-8cm). Punem pe fiecare rondea intreaga de aluat un inel de aluat, dupa care le presam usor cu podul palmei.

Le punem intr-o tava de cuptor stropita cu apa si le coacem la foc mic 15-20 de minute, pana cand cresc frumos si se rumenesc putin.

Intre timp, taiem pieptul de curcan in cubulete si il calim in 50g unt, pana cand se rumeneste usor. Dupa 10 minute, adaugam usturoiul tocat cat mai marunt si condimentam cu sare si piper.

In alta tigaie topim untul ramas, punem apoi faina si calim la foc mic 1-2 minute, dupa care stingem cu laptele si vinul si amestecam pana se ingroasa. Adaugam in sosul de faina branza frecata bine cu galbenusurile si condimentam cu sare si piper. Mai lasam sa fiarba 1 minut la foc mic, dupa care punem si bucatile de piept de curcan. Acoperim tigaia cu un capac si fierbem totul inca 2-3 minute, la foc mic.

Scoatem din cuptor aluatul cand este rumenit usor si punem in interiorul fiecarei forme cate 2-3 linguri din amestecul de carne. Punem din nou tava in cuptor, la foc potrivit, pana cand vol-au-vent-ul se rumeneste bine deasupra.

Servim aperitivul cald, pe frunze de salata verde.

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Vol au vent cu piept de curcan". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 5488


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Vol au vent cu piept de curcan:

ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Simona Stefanuca pe data de 2011-04-04


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Vol au vent cu piept de curcan, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Rosii umplute, in aluat de patiserie
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Omleta cu ciuperci si masline – Reteta pentru micul dejun
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
Gustare cu fasole si rosii coapte
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sandvisuri cu sunca si avocado
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aperitiv cu branza de capra si Kaki
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro