193135987363285

Dulciuri

Lalele

      Trimite pe mail Printeaza
Lalele


Dificultate: mediu

RATING


Ingrediente
  • 40 g de unt
  • 4 albusuri
  • 180 g zahar foarte fin
  • 130 g de faina
  • inghetata sau crema de vanilie pentru umplut
Mod de preparare
Cu o zi inainte de a preagati lalelele se topeste untul la foc mic si apoi se amesteca cu albusurile si cu faina. Se da compozitia la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi se unge o tava cu unt si apoi se pune la rece. Se ia cate o lingura de aluat si se intinde pe tava rece in forma de cercuri cu diametrul cam de 12 cm, foarte subtire aproape sa se vada prin ele si apoi se dau la cuptor cam 8 minute pana devin aurii.

Se desprind cu o spatula si cat sunt calde se aseza in forme de savarine sau de briose. Se lasa sa se raceasca 5 minute, dupa care se scot din forme si se umplu cu inghetata sau cu crema de vanilie.

Cercurile gata coapte se mai pot rula calde si astfel sa obtinem un alt fel de desert. Peste rulourile rezultate punem filigram de ciocolata. Putem pregati din aceeasi compozitie doua modele diferite.

Pofta buna!



Vizualizari: 2381


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Lalele:

ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Alina Pop pe data de 2011-07-06 Nota: 4,50 din 2 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Lalele, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro