193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gates...» Dulciuri...» Desertur...» Coltunasi cu branza si smantana

Retete Decorix.ro: Coltunasi cu branza si smantana

      Trimite pe mail Printeaza
Coltunasi cu branza si smantana


Dificultate: mediu

RATING


Coltunasii sunt preferatii copiilor, dar si a adultilor

Ingrediente
  • - Pentru aluat:
  • 400-500 gr faina
  • 1 ou
  • sare
  • apa
  • - Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 ou, un praf de sare
  • marar si/sau patrunjel dupa preferinta
  • 250-300 gr smatana
  • 100 gr unt
Mod de preparare
Se pregateste aluatul din faina, un ou, un praf de sare si o ceasca de apa. In cazul in care aluatul este prea vartos, se mai adauga apa, atata cat este necesara pentru ca aluatul sa poata fi framantat, dar nu lipicios. Chiar daca este lipicios, inseamna ca trebuie sa mai adaugam putina faina, in asa fel incat aluatul sa nu se mai lipeasca de mana in momentul in care il framantam.

Pe planul de lucru se presara faina si se foloseste un sucitor pentru a intinde o foaie din aluat, de 2 mm grosime. Grosimea ei trebuie sa fie moderata pe de-o parte pentru a evita spargerea coltunasilor in timpul fierberii iar pe de alta parte daca este prea groasa nu se fierbe bine si coca ramane crud-cleioasa.

Umplutura se face din branza de vaci, la care se aduaga oul batut, un praf de sare si verdeata taiata cu forfecele cu 5 lame. Daca branza este mai moale se poate adauga o lingura de gris care va avea rolul de a absorbi prin coacere apa din branza.

Se pune o cratita de 3 l cu apa si sare la fiert.

Se intinde prima foaie, se taie cu cutitul patrate de 5-6 cm care se umplu cu umplutura realizata in prealabil si se unesc doua colturi opuse. Dupa aceasta operatiune, se preseaza cu degetul marginile triunghiului rezultat in asa fel incat continutul triunghiului sa nu depaseasca marginile lui si lipirea sa se faca perfect.

Cand apa din cratita clocoteste, se introduc coltunasii, unul cate unul – se pot fierbe maximum 6 bucati odata - si in momentul in care incep sa se ridice la suprafata, avem grija sa apasam usor cu o lingura de lemn si sa-i separam pentru a evita lipirea lor. Se da focul mediu si se acopera partial cu capacul. Se fierb cca 15 min. Dupa fierbere, se scot cu o spumiera de inox si se pun intr-un vas de sticla de tip Jena sau din ceramica care se acopera cu capacul. Dupa fiecare serie de coltunasi scosi de la fiert, se pune cate un rand de smantana. La final se adauga si untul topit, daca se doreste. Cine doreste, poate presara pe deasupra verdeata taiata cu foarfecele cu 5 lame.

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Coltunasi cu branza si smantana". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 6832


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Coltunasi cu branza si smantana:

ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2011-07-22 Nota: 5,00 din 2 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Coltunasi cu branza si smantana, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro