Bauturi
Retete Decorix.ro: Cocktail de fructe in cosulet din pepene galben
Pentru ca este vara si dorim sa mancam ceva racoros si sanatos ca desert, va invit la un cocktail de fructe in cosulet din pepene galben.
Ingrediente
- 1 pepene galben zemos de aproximativ 0,5 – 08 kg
- 1 mar
- 1 para
- 2-3 prune
- 2 piersici
- 3-4 caise si orice gen de fructe de sezon
Mod de preparare
Pepenele se spala la exterior, se sterge cu un servet, se taie in doua, longitudinal, dupa care i se inlatura semintele. Cu varful unei lingurite se scobeste in pulpa pepenului prin miscari de rotatie usoare, in urma carora rezulta bucatele de pepene galben de forma unor melcisori.
Toate fructele enumerate mai sus se spala, se taie in cubulete, cu exceptia visinelor carora li se scot doar samburii, se adauga melcisorii de pepene galben. Se amesteca usor si se pune amestecul realizat intr-un castron, peste care se presara optional 1 lingura de zahar brun, de preferinta de la Sanovita.
Acest zahar este sigur zahar din trestie, natural si nu unul din sfecla la care i s-au adaugat colorantii.
Se umplu jumatatile de pepene galben cu fructele taiate, se adauga moderat din sucul rezultat in care se adauga cateva picaturi de esenta de vanilie si de rom, amandoua de la Dr Oetcker. Le recomand pe acestea pentru ca au un just raport calitate-pret. Nu se pune tot sucul deoarece si pepenele galben isi mai lasa din sucul sau.
Ca decor se pun cateva visine pe deasupra. Se da la rece pentru minim 1 ora. In momentul in care le serviti, va sugerez sa adaugati intr-o parte a cosuletului de fructe realizat din pepenele galben, o cupa de inghetata de capsuni sau vanilie. Va fi savuros.
In cazul in care cantitatea de fructe taiate si pregatite depaseste capacitatea celor doua jumatati de pepene galben, putem pastra restul de fructe intr-un castron la frigider, acoperit cu o folie alimentara, ca apoi sa fie servite in cupe individuale pe un pat de inghetata si cu decor de frisca. Frisca poate fi aplicata cu ajutorul unui sprit cu diferite forme la capete.
Deasemenea restul de fructe pot fi puse ca decor pe farfurioara pe care se pune cosuletul in momentul servirii.
Daca doriti ca acest cockatail sa fie servit numai pentru adulti, puteti sa-l stropiti cu vin alb dulce sau cu vodca, whisky, cognac, in functie de preferinta. In functie de sezon si de ceea ce gasiti in piata sau in supermarket, puteti opta si pentru alte tipuri de fructe : banane, grapefruit, ananas, etc.
Pofta buna!
Toate fructele enumerate mai sus se spala, se taie in cubulete, cu exceptia visinelor carora li se scot doar samburii, se adauga melcisorii de pepene galben. Se amesteca usor si se pune amestecul realizat intr-un castron, peste care se presara optional 1 lingura de zahar brun, de preferinta de la Sanovita.
Acest zahar este sigur zahar din trestie, natural si nu unul din sfecla la care i s-au adaugat colorantii.
Se umplu jumatatile de pepene galben cu fructele taiate, se adauga moderat din sucul rezultat in care se adauga cateva picaturi de esenta de vanilie si de rom, amandoua de la Dr Oetcker. Le recomand pe acestea pentru ca au un just raport calitate-pret. Nu se pune tot sucul deoarece si pepenele galben isi mai lasa din sucul sau.
Ca decor se pun cateva visine pe deasupra. Se da la rece pentru minim 1 ora. In momentul in care le serviti, va sugerez sa adaugati intr-o parte a cosuletului de fructe realizat din pepenele galben, o cupa de inghetata de capsuni sau vanilie. Va fi savuros.
In cazul in care cantitatea de fructe taiate si pregatite depaseste capacitatea celor doua jumatati de pepene galben, putem pastra restul de fructe intr-un castron la frigider, acoperit cu o folie alimentara, ca apoi sa fie servite in cupe individuale pe un pat de inghetata si cu decor de frisca. Frisca poate fi aplicata cu ajutorul unui sprit cu diferite forme la capete.
Deasemenea restul de fructe pot fi puse ca decor pe farfurioara pe care se pune cosuletul in momentul servirii.
Daca doriti ca acest cockatail sa fie servit numai pentru adulti, puteti sa-l stropiti cu vin alb dulce sau cu vodca, whisky, cognac, in functie de preferinta. In functie de sezon si de ceea ce gasiti in piata sau in supermarket, puteti opta si pentru alte tipuri de fructe : banane, grapefruit, ananas, etc.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 5623
Postat de Maria Raducu pe data de 2011-07-25
Daca ti-a placut reteta Cocktail de fructe in cosulet din pepene galben, aboneaza-te la RSS-ul de
Bauturi::Cocktail-uri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Daca fructul tau preferat este rodia, atunci sigur iti va placea acest cocktail. Din numai 3 ingrediente poti prepara o bautura aromata, cu o culoare atragatoare. Nu uita sa-ti cumperi un shaker pentr
Rasfata-te cu un cocktail aromat! Dupa o zi sau o saptamana mai grea, este exact ceea ce iti trebuie. Savureaza-l in timp ce te uiti la filmul preferat!
Obtineti 2 paharute racoritoare, perfecte in serile din debutul toamnei.
O bautura racoritoare amaruie, care poate fi indulcita cu zahar, dupa gust.
Sarbatoriti onomastica sau ziua de nastere cu un martini care are gust de... tort!
Nu faceti cumparaturile prea devreme ca sa nu folositi decat alimente proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta