193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Jeleu de portocala

Jeleu de portocala

      Trimite pe mail Printeaza
Jeleu de portocala


Dificultate: mediu

RATING


Ingrediente
  • 500 ml suc de portocale
  • 5 gr coaja de portocala
  • Ulei esential de portocale (de la magazinele tip Plafar)
  • 300 gr zahar pudra
  • 100 ml sirop de glucoza (corn syrup pe care il gasiti in supermarket)
  • 15 gr pectina
  • 10 gr suc lamaie (3 lingurite)
Mod de preparare
Pectina si zaharul se amesteca ; turnati putin cate putin din aceast amestec peste sucul de portocale, apoi uleiul esential de portocale, coaja de portocala si siropul de glucoza.

Se pune la fiert si se lasa sa fiarba pana ce atinge temperatura de 108°C.

Pentru a finaliza se adauga sucul de lamaie (care serveste la activarea pectinei), amestecati bine si puneti apoi in fiecare cavitate a formei de silicon. Imediat ce jeleul se raceste, se poate scoate din forma si se poate trece o jumatate din fiecare prin zahar pudra.

Pofta buna!



Vizualizari: 3774


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2011-08-31 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Jeleu de portocala, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro