Dulciuri
Jeleu de portocala
Ingrediente
- 500 ml suc de portocale
- 5 gr coaja de portocala
- Ulei esential de portocale (de la magazinele tip Plafar)
- 300 gr zahar pudra
- 100 ml sirop de glucoza (corn syrup pe care il gasiti in supermarket)
- 15 gr pectina
- 10 gr suc lamaie (3 lingurite)
Mod de preparare
Pectina si zaharul se amesteca ; turnati putin cate putin din aceast amestec peste sucul de portocale, apoi uleiul esential de portocale, coaja de portocala si siropul de glucoza.
Se pune la fiert si se lasa sa fiarba pana ce atinge temperatura de 108°C.
Pentru a finaliza se adauga sucul de lamaie (care serveste la activarea pectinei), amestecati bine si puneti apoi in fiecare cavitate a formei de silicon. Imediat ce jeleul se raceste, se poate scoate din forma si se poate trece o jumatate din fiecare prin zahar pudra.
Pofta buna!
Se pune la fiert si se lasa sa fiarba pana ce atinge temperatura de 108°C.
Pentru a finaliza se adauga sucul de lamaie (care serveste la activarea pectinei), amestecati bine si puneti apoi in fiecare cavitate a formei de silicon. Imediat ce jeleul se raceste, se poate scoate din forma si se poate trece o jumatate din fiecare prin zahar pudra.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3774
Postat de Maria Raducu pe data de 2011-08-31 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Jeleu de portocala, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta