Dulciuri
Crema englezeasca
Cu ajutorul ei puteti reliza mai multe tipuri de desert, insotind biscuitii, un blat de tort, un orez cu lapte, un gris cu lapte. Poate deasemenea fi baza pentru crema bavareza si pentru inghetate. Poate avea orice tip de aroma, in functie de preferinta fiecaruia.
Ingrediente
- 0,5 l lapte
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar
- Vanilie
Mod de preparare
Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie ce a fost taiat in bucatele. Dati de-o parte de pe foc inainte de a incepe sa fiarba.
Galbenusurile se freaca separat cu zaharul. Peste ele se toarna o parte din lapte, batand usor cu un tel. Pentru a limita aparitia unei spume se toarna si restul de lapte si compozitia se repune la foc domol si incepe sa fiarba. Temperatura de fierbere optima este de 85°C. Cand crema este fluida, inseamna ca este gata. Putem face chiar si un test cu ajutorul spatulei pe care o folosim la mestecat.
Daca compozitia ramane fixata pe spatula dupa ce trecem cu degetul peste ea, inseamna ca timpul de fierbere s-a sfarsit si deci putem sa o dam de-o parte de pe foc.
Pofta buna!
Galbenusurile se freaca separat cu zaharul. Peste ele se toarna o parte din lapte, batand usor cu un tel. Pentru a limita aparitia unei spume se toarna si restul de lapte si compozitia se repune la foc domol si incepe sa fiarba. Temperatura de fierbere optima este de 85°C. Cand crema este fluida, inseamna ca este gata. Putem face chiar si un test cu ajutorul spatulei pe care o folosim la mestecat.
Daca compozitia ramane fixata pe spatula dupa ce trecem cu degetul peste ea, inseamna ca timpul de fierbere s-a sfarsit si deci putem sa o dam de-o parte de pe foc.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3197
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Crema englezeasca:
Postat de Maria Raducu pe data de 2011-10-07
Daca ti-a placut reteta Crema englezeasca, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta